Je bent nu hier Segway Nijmegen > Wat is een Segway

Wat is een Segway

Bekijk hier ons filmpje om een indruk te krijgen van wat een Segway Tour is.

Een Segway is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. Je bestuurt de Segway met je lichaam. Door naar voren te leunen gaat de Segway vooruit en door naar achteren te leunen rijd de Segway naar achteren. Hij stopt wanneer je rechtop staat. De juiste balans vinden is niet moeilijk omdat de Segway zelfbalancerend is. Het is een beetje skiën op het droge maar dan kinderlijk eenvoudig.

De Segway is zeer milieuvriendelijk en bijna geluidloos.

Het rijden op de Segway is niet alleen eenvoudig maar vooral ook heel erg leuk. Een bijzondere ervaring die zorgt voor een heerlijk vrij en stoer gevoel.

Met een Segway mag je op het fietspad of op het fiets/bromfietspad rijden. Wanneer er geen fietspad is mag je ook over de rijbaan.

Een Segway is een elektrisch aangedreven voertuig waar u op staat als u er op rijdt. Het voertuig valt onder de categorie bijzondere bromfietsen; u mag er dus mee op de openbare weg. Wel gelden er regels voor bijvoorbeeld de de snelheid en de leeftijd van de bestuurder. Ook moet u een Segway verzekeren.

Segway op de weg
Met een Segway mag u op het fietspad of op het fiets/bromfietspad rijden. Is er geen verplicht fietspad of fiets/bromfietspad, dan mag u op de rijbaan rijden.

Segway op de stoep, ja of nee?
Met een Segway mag u alleen op de stoep rijden als u gehandicapt bent. U heeft een gehandicaptenparkeerkaart, een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas nodig. Alle andere Segway-bestuurders mogen niet op de stoep rijden.

Maximumsnelheid Segway
De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur. Op de stoep geldt een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur. U mag alleen op de stoep rijden als u een OV-Begeleiderskaart, Valyspas of WMO-pas heeft.

Leeftijd voor besturen Segway
U moet minimaal 16 jaar zijn om op een Segway te mogen rijden.

Verlichting Segway
Een Segway moet een rode retroflecterende lijn hebben aan de achterkant. Aan de buitenkant van de wielen moet een witte of gele retroflector zitten.

Verzekering verplicht
Zonder verzekeringsplaatje mag u niet met een Segway op de openbare weg rijden. U krijgt het verzekeringsplaatje automatisch bij het afsluiten van de verzekeringspolis.

Voertuigidentificatienummer Segway
De Segway moet bovendien een voertuigidentificatienummer (VIN) hebben. Dit nummer wordt ingeslagen in het frame. Het voertuigidentificatienummer is de ‘vingerafdruk’ van het voertuig. Door dit nummer is het moeilijker om gestolen voertuigen te verkopen.

Helm en rijbewijs Segway
Als bestuurder van een Segway hoeft u geen helm te dragen. Ook heeft u geen (bromfiets)rijbewijs nodig.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bromfiets/vraag-en-antwoord/wat-is-een-segway-en-wat-zijn-de-verkeersregels.html

Doe een aanvraag

Vul hier uw gegevens in en wij bellen u terug

Bel me terug